OVER DE SPREKERS

Stefan Boonen schrijft naast kinder- en jeugdboeken ook theaterteksten. Hij geeft schrijfcursussen en lezingen in scholen en bibliotheken. Sommige van zijn boeken zijn bekroond, andere zijn bewerkt tot theatervoorstellingen of een kortfilm. Van twee van zijn prentenboeken werden animaties voor televisie gemaakt.

Philippe Werck is uitgever bij Clavis Uitgeverij. Clavis Uitgeverij, met vestigingen in Hasselt, Amsterdam en New York, is in de loop van de laatste 35 jaar uitgegroeid tot de grootste kinderboekenuitgeverij in Vlaanderen en Nederland. Met een productie van 200 nieuwe titels per jaar en vertalingen in meer dan 40 landen is Clavis Uitgeverij zonder twijfel een gerenommeerde uitgever in de niche van high quality kinder- en jeugdboeken van 0 tot 18 jaar, met een sterke internationale werking en uitstraling. Clavis Uitgeverij dankt zijn succes aan het feit dat het zijn slogan – Wij maken kinderdromen waar – en zijn filosofie goed bewaakt en altijd waarmaakt.

Elly van der Linden werkt sinds bijna twintig jaar vanuit haar Bureau Leesbevordering & Taalstimulering 0 – 6 jaar. Zij studeerde MO Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam en was werkzaam als docent pedagogiek aan MBO en HBO opleidingen. Door haar jarenlange ervaring en haar interesse in jonge kinderen, taal, leesbevordering en kinderboeken, werd zij een specialist in interactief voorlezen met baby’s, dreumesen en peuters. Elly van der Linden is bovendien kinderboekenauteur. Van haar hand zijn bijna dertig boekjes verschenen voor baby’s, peuters en kleuters.

Pauline Oud studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht. Ze werkte een aantal jaren als beeldend kunstenaar en als docente tekenen en schilderen. Sinds 1994 werkt Pauline als illustrator en sindsdien heeft ze meer dan 250 boeken geïllustreerd. Wereldwijd worden haar boeken verkocht in 15 landen.

Guido van Genechten is kinderboekillustrator en staat aan de internationale top. Hij won in 1998 de illustratorenwedstrijd Key Colours, met het prentenboek ‘Rikki’. Sindsdien raakte zijn carrière als illustrator in een stroomversnelling. Zijn boeken worden ondertussen in meer dan 35 landen verkocht.

Daniëlle Daniëls verslindt kinderboeken alsof het snoepjes zijn. Ze reist met haar boekenkoffer het land rond om (voor)lezen te promoten. Haar ervaringen als onderwijzeres, boekenjuf, remedial teacher en procesbegeleider van kinderen en adolescenten met leesproblemen hebben haar resoluut doen kiezen voor een leesaanpak met veel leesplezier. Dankzij Daniëlle ervaren leerkrachten, bibliotheekmedewerkers, (onthaal)ouders en begeleiders in kinderdagverblijven hoe ze de leesmotivatie van kinderen kunnen verhogen.